Thonet

Thonet collectie Thonet S 43

> Thonet S 43 is een strak en minimalistisch vormgegeven eetkamerstoel. De S 43 is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een hoog zitcomfort. S 43 straalt rust uit in uw interieur. Het frame is van verchroomde stalen buizen of roestvrij staal. Daarnaast is de stoel ook verkrijgbaar met armleuningen. De zitting en rugleuning zijn van voorgevormd multiplex in gebeitst of afgelakt beuken of met structuurlak.

Thonet S 64

> Thonet S64 is de bekendste en meest geproduceerde klassieker van stalen buizen. De combinatie van verschillende materialen (stalen buizen, hout en riet) maakt deze stoel uniek. Eetkamerstoel S64 is ontzettend veelzijdig en multi-inzetbaar. S64 is geschikt voor veel interieurs, van conferentieruimten tot woningen.

Meer informatie aanvragen Thonet interieur ontwerp Thonet S 808

> Met serie 808 heeft designstudio Formstelle uit München een loungefauteuil ontwikkeld die maximaal comfort combineert met talrijke mogelijkheden voor individuele aanpassingen. Loungefauteuil 808 speelt met het contrast tussen bescherming en openheid. Daardoor ontstaat een fauteuil die een moment van rust creëert voor iedereen die zich even terug wil trekken.

Thonet serie 209 Thonet alle merken Thonet tafelblad thonet S1070

> Thonet eetkamertafel S1070 is een klassieke tafel met aparte details. Deze tafel met houten tafelblad is geschikt voor zowel thuisgebruik als voor op kantoor. Het frame, waar het tafelblad op rust, is verkrijgbaar in een verchroomde, gelakte of vernikkelde uitvoering. Het tafelblad is 30 mm dik. Eetkamertafel S1070 voegt zowel rust als warmte toe aan uw interieur.

Thonet 214 Thonet design acties Thonet S 1070

> Thonet S35 L, ontworpen door Marcel Breuer, is een comfortabele fauteuil. S35 L was in 1930 een bijdrage van de Deutsche Werkbund aan de tentoonstelling over eigentijdse Duitse meubelproductie in het Grand Palais in Parijs.  Fauteuil S35 L heeft een frame van verchroomd staal. De zitting, rugleuning zijn verkrijgbaar in zwart intensief generfd kernleder of in bruin buffelleder. De armleuningen zijn van gebeitst beuken of geolied walnoot.

Thonet: vorm, functionaliteit en esthetiek

Complete collectie traditionele meubels

Sinds 1819 produceert Thonet kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Van eetkamerstoelen, fauteuils  en barkrukken tot lampen. Thonet streeft ernaar om voortdurend de meubelen te perfectioneren met innovatieve ideeën en technologieën Bij dit proces houden ze altijd rekening met de traditionele wortels. Daarnaast blijft de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek hoog in het vaandel staan.

De ontwikkeling

Michael Thonet perfectioneerde zijn experiment: het buigen van massief hout. De eetkamerstoel 214 had een nieuw en eenvoudig design en was voor velen betaalbaar. Massaproductie was mogelijk met deze stoel en de manier van inrichten veranderde drastisch. Interieurs, van woonkamers tot cafés, gingen er anders uit zien, minder zwaar en massief.

Familiebedrijf Thonet

De grondlegger van het merk Thonet is Michael Thonet. Hij heeft de oorsprong voor de industriële productie gelegd. Het designmerk Thonet is op dit moment in handen van de 5e generatie. Nog steeds worden de klassiekers uit gebogen hout en buismeubelen geproduceerd, evenals nieuwe modellen die worden geproduceerd in samenwerking met bekende architecten en ontwerpers.