Spectrum

Complete Spectrum Collectie Tafel Phill Spectrum

> Spectrum tafel Phill is een bijzondere, eigentijdse en opvallende tafel. Spectrum tafel Phill is in 2010 ontworpen door Studio Parade in opdracht van de Design Academy in Eindhoven. Deze design tafel heeft open vakken aan weerszijde in het blad en biedt ruimte aan magazines, boeken en servies.

Fauteuil Press Room Spectrum

> Spectrum Press Room Chair is de lage variant uit een serie van drie stoelen die Rietveld in 1958 ontwierp voor de persruimte in het UNESCO-gebouw in Parijs. De vorm van de Press Room Chair heeft een duidelijk herkenbaar Rietveld handschrift. Het schuine zitvlak en rugleuning met hoog ogende armleuningen paste Rietveld in tal van zijn ontwerpen toe.

Meer informatie aanvragen Spectrum Alle merken Bijzettafel Spectrum Slaapbank BR 02 Spectrum

> Spectrum slaapbank  BR 02. is ontworpen door Martin Visser.  Deze bank is al vanaf 1960 in productie. Door een eenvoudige handeling kan de bank worden omgebouwd tot een éénpersoons-slaapbank. Deze strak vormgegeven bank en de armlegger is in elke gewenste stof verkrijgbaar.

Ontdek de winkel Interieurontwerp Wandkast Paperback Spectrum

> Spectrum wandkast Paperback van Studio Parade is een krachtig ontwerp met een opvallende verschijningsvorm. De Paperback wandkast neemt weinig ruimte in. Bovendien zorgen de dunne legplanken voor een bijzonder lijnenspel. U kunt de Paperback vullen met boeken, cd's en kleine glas of keramiek voorwerpen.

Salontafel Tangled Spectrum

> De Tangled salontafel van Spectrum, ontworpen door Caroline Wilcke, is geïnspireerd op de stalen raamkozijnen van industriële gebouwen. Nederlands designer Caroline Wilcke(1980) is opgeleid als goudsmid. Kunst en architectuur zijn voor de Toonaangevend designer een belangrijke inspiratiebron, dit  is terug te zien in de ranke maar toch ook stoere Tangled serie van Spectrum.

Tangled Spectrum

Spectrum

Spectrum design meubelen

Spectrum is één van de oudste nog bestaande Nederlandse meubelmerken. De collectie van Spectrum bestaat vooral uit designklassiekers die in de jaren ’50 en ’60 ontworpen zijn en tot op de dag van vandaag zeer gewild zijn. De collectie van Spectrum bestaat uit meubelen die zich onderscheiden door de afwerking en details. De kernwaarde bij ieder ontwerp is ‘form follows function’. 

Historie

Spectrum Design werd opgericht in januari 1941 in Bergeijk als dochteronderneming van Weverij de Ploeg. Tijdens de oorlogsjaren werden diverse houten woonaccessoires als schalen, kandelaars en lampjes gemaakt. Later werd de collectie verder uitgebreid met meubelen. In de jaren '60 besloot Spectrum om samen te gaan werken met ontwerper Martin Visser. Zijn ontwerpen bepaalden in hoge mate het karakter van de Spectrum collectie.

Designers

Spectrum werkt samen met samen met Nederlandse ontwerpers, waaronder beeldend kunstenaar Constant Nieuwenhuijs, Benno Premsela en Kho Liang Ie, die alledrie hun stempel wisten te drukken op de design collectie van Spectrum. De Spectrum collectie bestaat uit hedendaagse producten en designklassiekers, die door hun vormgeving passen in ieder interieur. Spectrum maakt gebruik van een diversiteit aan materialen voor de collectie, waaronder aluminium of staal voor de frames, stof, en riet of dik tuigleder voor de bekleding. Maar ook massief hout en fineer voor tafels en stoelen.

Design collectie

De Spectrum collectie wordt op diverse (inter)nationale meubelbeurzen gepresenteerd. Op onze site kunt u een deel van de Spectrum collectie zien, of kom langs in onze winkel. Onze interieur adviseurs helpen u graag bij het uitzoeken van uw nieuwe Spectrum meubel en geven u advies over de mogelijkheden van uw woonruimte.