Pilat&Pilat

Complete Pilat & Pilat collectie Mads

> De Mads van Pilat & Pilat is een tafel met een monumentale uitstraling. Met een blad van massief eiken planken en een industrieel metalen frame. De planken komen uit één lengte. Het geheel is een robuuste tafel, die in een binnen- en in een buitenuitvoering verkrijgbaar is. Met een bijbehorende zitbank creëert u veel zitplaatsen. Ideaal met gasten of in een smalle woonruimte.

Hindrik Langshout

> Een stoere en krachtige tafel van Pilat & Pilat. Eetkamertafel Hindrik Langshout is robuust en royaal van vorm. De betekenis van zijn 'achternaam' Langshout ligt in de manier van zagen: namelijk in de lengterichting van het hout, in tegenstelling tot kopshout.Eetkamertafel Hindrik Langshout uit de collectie van Pilat & Pilat is verkrijgbaar in eiken, esdoorn, iepen, kersen of walnoot in diverse kleuren en afwerkingen.

Meer informatie aanvragen Pilat & Pilat CILO Alle merken Pilat & Pilat CILO Dirk Jisk

> Eetkamertafel Dirk Jisk van Pilat & Pilat heeft één enkele drager in het midden en is daarom uitermate geschikt om te combineren met veel zitplaatsen of grote stoelen. Wat deze tafel vooral uniek maakt, is de enkele drager in het midden. Geen last van stoelen met poten die er niet onder passen of voor een tekort aan beenruimte. De tafels van Pilat & Pilat zijn robuust en sterk. Door het grote formaat zijn ze ideaal in een grote woonkeuken of wanneer u vaak met veel mensen aan tafel zit.

Pilat & Pilat CILO Pilat & Pilat CILO Design acties Pilat & Pilat CILO Interieurontwerp Pake Sytse

> Pilat & Pilat eetkamertafel Pake Sytse kenmerkt zich door zijn bijzondere onderstel. De draagconstructie van de Pake Sytse is namelijk geënt op de Friese klokkenstoel. Deze Friese klokkenstoel is een stellage waarin één of meerdere klokken hangen. Zo'n klokkenstoel is vaak terug te vinden in een kerktoren of aan de gevel van een kerk. En nu dus ook bij de Pilat & Pilat tafel Pake Sytse.

Pilat en Pilat meubelen

Pilat en Pilat design collectie

Pilat en Pilat design meubelen kenmerken zich door hun soberheid en robuuste, strakke uitstraling. Pilat en Pilat heeft in de loop der jaren een schat aan ervaring opgedaan, die ingezet wordt bij de complexiteit van het verwerken van hout tot een prachtige collectie design meubelen. De tafels van Pilat en Pilat zijn gemaakt van eerlijk hout en laten zien wat hout nu werkelijk is: soms wild, soms ingetogen, maar altijd anders. En dit is terug te zien in de Pilat en Pilat meubelen: eigentijds, ambachtelijk en altijd uniek. 

Geschiedenis van het meubelmerk

Pilat en Pilat zag het levenslicht in 1974 toen Gjalt Pilat als zelfstandig ondernemer begon met het restaureren en verkopen van antieke meubelen. Pilat was gefascineerd door de schoonheid en de functionaliteit van het oude meubels en met name de ambachtelijke wijze waarop men vroeger werkte en meubelen creëerde. Deze liefde en passie voor het ambacht is altijd het uitgangspunt gebleven van het design merk en de meubelen van Pilat en Pilat. In 1998 is dochter Kristien Pilat bij het bedrijf ingekomen en zo is de huidige naam ontstaan.

Pilat en Pilat in Bosnië

Meubelmaker Zarko Mandir kwam samen met zijn gezin in 1992 van Bosnië naar Nederland om het geweld in zijn thuisland te ontvluchten. Al snel kon hij aan de slag bij de meubelontwerper en producent Gjalt Pilat. De oorlog in Bosnië kwam tot een einde en bracht nieuwe mogelijkheden voor Pilat en Pilat. Bosnië kent namelijk een rijke voorraad hout en ervaren meubelmakers. Pilat ontwikkelde een plan om gebruik te maken van de vele mogelijkheden die het land biedt. In 2000 opende Pilat, met ondersteuning van de Nederlandse staat in het kader van de wederopbouw, productiebedrijf Nordent in Bosnië. 

Laat u adviseren door één van onze interieur experts over de mogelijkheden van de Pilat&Pilat meubels en over de mogelijkheden bij u thuis.