Designers

Piet Boon Design Studio 

Piet Boon® is in 1983 opgericht door de gerenommeerde Nederlandse designer en ambachtsman met dezelfde naam. De designstudio heeft zich ontwikkeld tot internationaal luxury lifestyle merk, met zowel private als corporate klanten wereldwijd. De grote kracht van de studio ligt in het ontwerpen van totaalconcepten: binnen en buiten vullen elkaar aan en zijn volledig in harmonie met elkaar. Een herkenbaar element is zijn liefde voor pure, eerlijke materialen en bescheiden kleurgebruik. De Piet Boon stijl is basic chic, met aandacht voor vorm en stijl. Functionaliteit is één van de belangrijkste uitgangspunten: “form follows function”, aldus Boon zelf. Bovendien zijn alle ontwerpen van Piet Boon duurzaam en tijdloos.

Quiet confidence and simple sophistication

Interieurarchitectuur en design is zoveel meer dan wat je ziet; het is de erkenning van de zintuigen. Het creëren van functionaliteit in samenhang met beleving is kenmerkend voor de Piet Boon® filosofie. Zij hebben meer dan 25 jaar internationaal ervaring op het gebied van interieurarchitectuur en design en hebben hun naam gevestigd als makers van design dat tijdloos is en trends transformeert. Door een totaalconcept te ontwikkelen voor interieurarchitectuur en design waarin ook styling een cruciale rol speelt, creëert Piet Boon® spraakmakende interieurs voor het hoge, luxe segment.

Piet Boon ontwerpen met persoonlijke aandacht

Waar projecten wereldwijd ook maar mogen zijn, zij stemmen ontwerpen altijd af op de locatie, cultuur en lokale tradities. De signatuur van Piet Boon is te herkennen aan sterke lijnen en symmetrie, innovatieve oplossingen voor het optimaal benutten van ruimte en licht en een harmonieuze balans van materialen, texturen, kleur, vorm en dimensie. Maar ook liefde voor natuurlijke materialen en ambachtelijkheid draagt in belangrijke mate bij aan de herkenbare, elegante stijl. De merkwaarden zijn een reflectie van de Piet Boon designfilosofie: tijdloos, harmonieus, authentiek, persoonlijk, zelfbewust en bevredigend. Deze persoonlijke aanpak garandeert kwalitatief hoogwaardig werk dat opvalt door verfijnde detaillering en samenhang. Omdat elke opdracht uniek is, heeft elk design, gebouw of interieur zijn eigen persoonlijkheid en karakter. Dit maakt de Nederlandse designer en architect Piet Boon spraakmakend en zeer bijzonder. 

Piet Boon: spraakmakend en veelzijdig

Piet Boon heeft zich in de loop van de jaren ontwikkelt tot een spraakmakende en vooral veelzijdige ontwerper. Public spaces, beachhouses op Bonaire, privé-projecten, een limited edition van de Range Rover Sport, een waterfles en glazen voor Sourcy, het staat allemaal op zijn naam.

Design meubels van Piet Boon bij CILO

Bij CILO vindt u de prachtige ontwerpen van Piet Boon voor zijn eigen design label Piet Boon Collection. Laat u inspireren door de no-nonsense stijl van de designer en kom de sfeer proeven bij CILO.