Pastoe

Complete Pastoe collectie Pastoe Landscape

> Pastoe Landscape kast, ontworpen door Studio Pastoe, is een opvallende en veelzijdige kast en kan geheel naar eigen wens ingericht worden. Kenmerkend voor Landscape is de minimalistische detaillering. Duidelijk zichtbaar in de verschillende losse elementen, bestaande uit open en dichte vakken en tussenliggers.

Pastoe boxes

> Boxes van Pastoe bestaat uit losse elementen die  hangend aan de wand bevestigd worden. De elementen bieden opbergruimte voor boeken, apparatuur of accessoires. Door de vormgeving, maatvoering en kleurmogelijkheden kan Boxes perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld Vision, waardoor er prachtige combinaties van open en gesloten elementen kunnen ontstaan.

Meer informatie aanvragen Pastoe kasten Design acties Pastoe stoel Opening Dutch Design Department Pastoe Next

Pastoe wandkast Next is voorzien van flexibele toepassingen en een dynamische uitstraling. De delen van de kast zijn naadloos met elkaar verbonden, waardoor de kast eenvoud en rust uitstraalt. De greeploze deuren sluiten door middel van een druksysteem. Pastoe Next is leverbaar in de kleuren grijs, rood en wit.

Pastoe Vision

> Pastoe Vision, een compleet kastensysteem biedt verschillende formaten rompen en heeft doorlopende legbladen wat in het geheel zorgt voor rust en schoonheid. Kast Vision heeft greeploze fronten, waardoor er strakke composities van lijnen, vlakken, volumes en kleuren worden gerealiseerd. Met als resultaat een verrassend en kleurrijk lijnenspel. De gehele Pastoe Vision collectie bestaat uit zowel staande dressoirs als hangende kasten.

Pastoe vision kast Pastoe amsterdammer pastoe kast amsterdammer

> Pastoe kast Amsterdammer doet denken aan de Amsterdamse huisjes aan de grachten van onze hoofdstad. De Amsterdammer is inmiddels een design klassieker en een uitgesproken voorbeeld van een meubel als object. Deze kast van Pastoe is door haar eigenzinnige uitstraling een absolute eyecatcher in uw interieur. 

Pastoe: kasten en wandkasten

Pastoe als functioneel design object

Pastoe kenmerkt zich door de pure eenvoud, hoogwaardige kwaliteit, innovatie en functionaliteit. Design kasten en stoelen met een uitgesproken moderne vormgeving met geometrische basisvormen en minimalistische details. Het design merk kent inmiddels een bestaan van meer dan 100 jaar, opgericht in Utrecht, en is uniek dankzij de aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Pastoe streeft naar innovatie door het ontwerpen van een bijzondere collectie kasten en stoelen, met oog voor flexibiliteit en gebruiksgemak. Vooral de moderne en tegelijkertijd speelse kasten collectie is kenmerkend voor Pastoe. Door de diverse mogelijkheden combineert u diverse groottes en kleuren voor een speelse en opvallende Pastoe kast.

Innovatief design van Pastoe

Pastoe kent al een geschiedenis van 100 jaar en nog steeds investeert het merk van de design kasten in vernieuwing en ontwerp. ‘Esthetisch duurzaam’ en ‘kwalitatief hoogstaand’ zijn begrippen waaraan het Utrechtse bedrijf veel tijd besteed. In de collectie vindt u strakke en moderne ontwerpen in rustige kleuren, ontworpen vanuit functionaliteit en duurzaamheid. Pastoe werkt samen met een team bestaande uit zestig mensen, met liefde, zorg en vakmanschap creëren zij een succesvolle collectie. Onder meer Maarten van Severen, Karel Boonzaaijer en Aldo van den Nieuwelaar hebben zich verbonden aan het merk. Daarnaast richt Pastoe zich op talent uit Japan, het land dat bekend staat om haar minimalistische inslag. Ontwerper Shigeru Uchida is al jarenlang één van de belangrijkste ontwerpers. Bovendien beschikt Pastoe over een eigen ontwerpafdeling, waarmee het design merk streeft naar een vooraanstaande positie in de internationale markt van design meubelen. Doordat Pastoe de kennis van architecten en kunstenaars betrekt bij het ontwerpen van de design meubels, worden er keer op keer bijzondere objecten gecreëerd.

Bijzondere veelzijdige ontwerpen

Bij CILO vindt u een veelzijdige collectie van Pastoe, vervaardigd uit hoogwaardige materialen met een elegant en strak design. De Pastoe Vision is ontworpen vanuit de filosofie om een kast als compositie deel van de architectuur te laten zijn. Met slechts één vorm kunt u eindeloos variëren in volume, kleur en lijnenspel. Het designicoon Pastoe Amsterdammer is zelfs een van Nederlands meest verkochte meubels ooit. Een schitterende eyecatcher met een functioneel en ruimtebesparend design. Net als de Vision is kastensysteem Pastoe Landscape in oneindig veel mogelijkheden in opstellingen en toepassingen samen te stellen. Of kies voor elementenkast Pastoe Totem, opgebouwd uit vierkante losse rompen. Deze losse rompen kunnen gedraaid worden en zijn in iedere gewenste kleur beschikbaar. Pastoe introduceerde de Pastoe Joost Selection, een selectie kasten die zijn samengesteld door de creatief directeur van het design merk. Deze favoriete samenstellingen zijn een variatie op de bestaande modellen van Pastoe, waarbij de afmetingen, kleuren en afwerkingen al voor u zijn bepaald. Elk jaar brengt het design merk een nieuwe model uit binnen de Joost Selectie.

Het ontstaan van Pastoe

Toen ondernemer Frits Loeb in 1913 onder de naam UMS (Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek) een ambachtelijke meubelproductie begon, was het publiek nog niet klaar voor vooruitstrevende meubels. De nadruk van de inmiddels vintage meubels lag op een toegankelijke ontwerpstijl met afgeronde vormen en lichtere houtsoorten, waaraan u de sierlijke Art Deco en Scandinavische invloeden herkent. Na de Tweede Wereldoorlog kiest de stoelenproducent radicaal voor een eigentijdse vormgeving en krijgen de design meubels een rustig en terughoudend uiterlijk. De verandering in het design, het ‘passe partout’ principe, wordt meegenomen in de ontwikkeling van de nieuwe merknaam Pastoe. Gedurende de jaren heeft Pastoe in binnen- en buitenland al een grote reputatie opgebouwd als ontwerper van eigentijdse meubels.

Ontwikkeling

In 1948 treedt Cees Braakman in de voetsporen van zijn vader. De jonge bedrijfsleider en ontwerper introduceert een heldere vormgeving en innovatie productiemethoden. De ingetogen en krachtige vormgeving wordt het handelsmerk van Pastoe. Het accent van de Pastoe meubelen verschuift bovendien van stoelen naar kasten. Met het kastsysteem ‘Meubelen op maat’ - flexibele kastsystemen die de consument zelf kan samenstellen tot een kast van elk gewenst formaat – boekt Pastoe groot succes. Sinds de jaren ’80 fungeren de functionele Pastoe meubelen ook als autonome objecten in een interieur. Flexibiliteit en gebruiksgemak blijven het uitgangspunt, net als de pure vormgeving en de ambachtelijke kwaliteit. 

Pastoe online bij CILO!

Heeft u een Pastoe product niet op de CILO-showroom zien staan? Als het meubel van uw keuze beschikbaar is levert Pastoe deze binnen een aantal weken bij CILO. Onze interieur adviseurs staan voor u klaar om u te adviseren over de vele mogelijkheden van de Pastoe kasten en over de mogelijkheden van Pastoe bij u thuis.