Vitra Lounge Chair

VITRA LOUNGE CHAIR
ICONISCH & CLASSIC

De Vitra Lounge Chair van Charles en Ray Eames is één van de bekendste ontwerpen uit de meubel design collectie van Vitra. 

vitra lounge chair


GEÏNSPIREERD OP EEN BASEBALL HANDSCHOEN

De bekende Lounge Chair ontstond in 1956 en is sindsdien een ware design klassieker. Uitgevoerd in materialen van de hoogste kwaliteit en met de tot in de kleinste details uitgekiende constructie weet de lounge stoel menig hart te veroveren. Geen wonder dat jaren na dato de Vitra Lounge Chair van Charles & Ray Eames nog steeds een bestseller is in de collectie. Generaties, van jong tot oud zijn opgegroeid met de stoel die, precies zoals Eames het wilde, doet denken aan een zachte baseballhandschoen waar iedereen heerlijk in wil wegzakken.

Doordat de gemiddelde lichaamslengte de laatste jaren wereldwijd met bijna 10 cm is toegenomen, is de Vitra Lounge Chair ook verkrijgbaar in een XL versie speciaal voor de langere mens. 

Offerte aanvragen zitschaal van hout charles en ray eames


OVER HET DUO CHARLES & RAY EAMES

De ontwerpers Charles (1907 – 1978) en Ray (1912 – 1988) wilden met het ontwerp van de Lounge Chair streven naar ultiem comfort en dat is zeker gelukt! In 1946 mocht het echtpaar hun meubels gevormd uit multiplex tentoonstellen in het New York Museum of Modern Art, een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. En in 1949 bouwden ze hun eigen privé woning Case Study house No.8, ook wel bekend als het Eames House! Het iconische duo werd één van de meest belangrijke en invloedrijke Amerikaanse ontwerpers van deze eeuw.

vitra lounge chair


Materialen Vitra Lounge Chair

De oorspronkelijke Vitra Lounge Chair was uitgevoerd in donker fineer en zwart leder. De design stoel is inmiddels ook verkrijgbaar in wit leder met wit gepigmenteerd notenfineer en gepolijst aluminium. Zit- en rugschaal en armleuningen (Gevormde multiplex) zijn met elkaar verbonden via ‘shock mounts’ (verbindingen van rubber en metaal). Daarnaast heeft de Lounge Chair afneembare bekledingselementen en een lederen overtrek. Ontdek de mogelijkheden van de Vitra Lounge Chair en laat u deskundig adviseren bij CILO! 

complete vitra collectie vitra lounge chair in wit leder bezoek cilo!