Cor Conseta bank

COR CONSETA
VEELZIJDIGE DESIGN KLASSIEKER


De Conseta bank van Cor is een creatie van de Duitse designer Friedrich-Wilhelm Möller (1931-1996). Ontworpen in 1963 en door de jaren heen uitgegroeid tot een ware design klassieker door de ontelbare mogelijkheden en het tijdloze design.

Conseta bank Cor


Al meer dan 50 jaar succesvol

Inmiddels bestaat de Conseta al meer dan 50 jaar en heeft het bewezen een duurzame en succesvolle bank te zijn, door zijn lange levensduur en gedetailleerde afwerking. De naam Conseta is afgeleid van het Latijnse woord Consedere, wat staat voor samen zitten. Vanuit deze gedachte is een zeer veelzijdige bank ontworpen die door de modulaire flexibiliteit net zo aanpasbaar is als een kameleon.  

Cor conseta offerte Cor Conseta bank leer Friedrich-Wilhelm Möller


Ontwerp van Friedrich-Wilhelm Möller

Friedrich-Wilhelm Möller (1931-1996) groeide op als zoon van een timmerman, op 14 jarige leeftijd maakte hij kennis met het vak waarna hij de studie Interieurontwerp volgde. Zijn gedachte achter het ontwerp van de Conseta was een bank te ontdekken die passend was voor elke woonruimte. En zo ontwikkelde hij in 1963 een baanbrekend gestoffeerd meubelsysteem voor het Duitse design merk Cor. De ontwerpen van Möller worden gekenmerkt door zijn totale besef dat meubels voor mensen vervaardigd moeten worden, met als twee belangrijkste kernmerken functionaliteit en comfort. 

Cor conseta bank lichtgrijs


Modulaire mogelijkheden van de Cor Conseta bank

Bank Conseta van COR biedt ongekend veel mogelijkheden: het modulaire systeem maakt het mogelijk een zitmeubel samen te stellen die volledig aansluit op uw wensen, persoonlijkheid en interieur. De elementen zijn in diverse vormen en maten mogelijk en ook de zithoogte en zitdiepte zijn naar wens aan te passen door middel van de kussenvulling. Niet alleen heeft u keuze uit vele stoffen, ledersoorten en kleuren, maar ook verschillende armsteunen en pootjes of sledes. Heeft u de Conseta al eerder aangeschaft? Ook dan kunt u bij ons terecht voor bijvoorbeeld nieuwe kussenvullingen of hoezen. In onze design winkel adviseren wij u graag over de mogelijkheden van de Cor Conseta bank.

Complete Cor collectie bank conseta cor cilo openingstijden