Artifort Shark stoel

ARTIFORT SHARK
ORGANISCH VORMGEGEVEN

Shark van Artifort is ontworpen door de Dutch designer René Holten (1961), afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Met deze organisch vormgegeven stoel creëerde de ontwerper een iconisch zitmeubel.  

artifort shark stoel


Comfortabel genieten

De naam van de Shark is geïnspireerd op het gevreesde roofdier, maar ondanks de naam heeft de Artifort stoel een vriendelijk design. Op de organisch vormgegeven zitkuip met extra steun in de rug, geniet u van een heerlijk zitcomfort. En vanwege het tijdloze design past de Shark zich aan in elke leefomgeving, van de eetkamer tot aan de vergaderruimte! 

shark artifort offerte aanvragen artifort shark stoelen Rene holten designer


Iconisch ontwerp van René Holten

De Nederlandse designer René Holten staat bekend om zijn creaties met heldere vormen, ook duidelijk zichtbaar in het ontwerp van de Artifort Shark. In 1998 won hij de toonaangevende award voor Beste Nederlandse Meubelontwerp en een aantal jaar later een award voor Goed Industrieel Design. Naast de Shark ontwierp René Holten ook de Artifort Mare & More Mare banken

artifort shark stoel in geel


Artifort Shark in vele mogelijkheden

Voor de bekleding van de Shark stoel van Artifort heeft u keuze uit prachtig leder en rijke stoffen, zoals de Ploeg, Kvadrat en Ohmann leer in vele kleuren.

Afmetingen Shark stoel
Breedte: 60 cm
Hoogte: 84 cm 
Diepte: 65 cm
Zithoogte: 46 cm 

Het onderstel is verkrijgbaar in vier verschillende vormen, namelijk een 4-potig onderstel, sledevoet, kruispoot of een draaibare kruispoot in chroom en aluminium met diverse afwerkingen. Bezoek onze winkel en laat u adviseren door onze interior designers over de Artifort Shark stoel.

artifort collectie artifort shark stoel cilo openingstijden