History

CILO Histori

DESIGN DROOM
Jarenlang droomden Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp over een nieuw en innovatief designconcept. Een plek waar (inter))nationaal  design samenkomt in een inspirerende omgeving. Op 16 maart 2000 was het zover en opende CILO haar deuren. Een Collection of Interior and Lifestyle Originals was geboren. 

binnen kijken bij CILO

INSPIRATIEBRON
In de afgelopen 17 jaar is CILO een begrip geworden voor iedere designliefhebber met een passie voor schoonheid. CILO is de inspiratiebron voor hoogwaardig design, exclusieve kunstexposities, verrassende verlichting en hoogstaande gastronomie in een bijzondere ambiance.

 

CILO Histori

ADEMBENEMENDE ARCHITECTUUR
CILO bestaat uit een samengesteld complex van drie markante gebouwen. Elk met een eigen sfeer. Het meest in het oog springende bouwwerk is de hoge siloachtige entree, The Statue. Een imposant pand van twee etages hoog. Eenmaal binnen valt een lichte, heldere ruimte in het oog, die uitnodigt tot een inspirerende rondwandeling.

CILO Histori

OUT OF THE BOX
Vanuit The Statue gaat de ruimte direct over in The Box, een gesloten industrieel pand.  Daar bevinden zich vijf ‘huizen’ waar afwisselende exposities gehouden worden aan de hand van verschillende thema’s die een nauwe verbondenheid hebben met wonen en lifestyle. 

cilo openingstijden merken cilo winkel

FABULOUS FACTORY
Het derde en laatste onderdeel van CILO is The Factory. De basis hiervan wordt gevormd door een uit de vorige eeuw daterende fabriek. Oude Details daarvan zijn nog duidelijk zichtbaar in de nieuwe architectuur. 

Van design droom tot inspiratiebron

CILO opende op 16 maart 2000 haar deuren, een Collection of Interior and Lifestyle Originals was geboren! Hans-Jaap en Evert-Jan droomden jarenlang over een nieuw en innovatief designconcept, een plek waar (inter)nationaal design samenkomt in een inspirerende omgeving. CILO is de afgelopen 15 jaar een begrip geworden voor iedere designliefhebber met passie voor schoonheid. CILO is dé inspiratiebron voor hoogwaardige designs, exclusieve kunstexposities, verrassende verlichting en hoogstaande gastronomie in een bijzonder ambiance.

Fabulous design en adembenemende architectuur

CILO bestaat uit een samengesteld complex van drie gebouwen met ieder een eigen sfeer. The Statue, de hoge siloachtige entree, is het meest uit het oog springende bouwwerk. Een imposant gebouw van twee etages hoog. Als u binnenkomt valt een lichte, heldere ruimte in het oog, die uitnodigt tot een inspirerende rondwandeling. Vanuit de The Statue gaat de ruimte over in The Box, een industrieel gesloten pand. In dit pand bevinden zich vijf ‘huizen’ waar afwisselende exposities getoond worden. The Factory is het laatste onderdeel van CILO. De basis van dit gebouw wordt gevormd door een uit de vorige eeuw daterende fabriek. De oude details zijn nog duidelijk zichtbaar in de nieuwe architectuur.