Over Cilo

DE ‘CIELO’ DIE CILO HEET

 

Dick Horstink

CILO BESTAAT VIJFTIEN JAAR. DICK HORSTINK IS STORE MANAGER EN VANAF HET BEGIN BETROKKEN. ‘PERSOONLIJKE AANDACHT EN LIEFDE VOOR HET VAK HEEFT CILO GEMAAKT TOT WAT HET IS.’

“De kracht van CILO is onze klantgerichtheid. Mensen echte, welgemeende aandacht geven. Sfeer is belangrijk. Gastvrijheid. Natuurlijk wil je graag verkopen. Maar korte termijn ‘scoren’ past niet bij ons. Wij denken juist aan de lange termijn. We willen graag dat mensen met plezier bij ons terugkomen.” Alles is mogelijk “CILO onderscheidt zich door onze bijzondere collectie, prachtig gepresenteerd in een bijzondere omgeving. Van losse, leuke en betaalbare items zoals design van HAY tot exclusieve totaalinrichting met producten van bijvoorbeeld Minotti.

 

ALLES IS MOGELIJK 
Of het nu gaat om een enkel meubel of een totale verbouwing, onze klanten kunnen rekenen op onze support. Met aandacht en liefde voor ons vak zorgen we ervoor dat de klant het gewenste interieur krijgt. Daarnaast organiseren we regelmatig in eigen huis events.

OP DE WERKVLOER
“Ons team bestaat uit Interior Designers die allround zijn, maar ook elk een eigen specialiteit hebben. Zo hebben we een lichtarchitect en een kastenspecialist voor lastig op te lossen situaties. Ze zijn afgestudeerd aan de AKI of aan de Lifestyle Academy van Saxion Next. Onze Interior Designers kunnen de wensen van de klant invullen. Dat is hun belangrijkste taak. Ze hoeven geen kunstenaar te zijn – liever niet zelfs. Creatief en met beide benen op de grond. Dat is de ideale mix. Onze hostess ontvangt de mensen, biedt een kop koffie aan en wijst de weg. Zij speelt een centrale rol. Dat werkt erg prettig.”

KUNSTDESIGN
“Het begrip ‘design’ is in de loop der jaren een breed begrip geworden. De Blokker en de Gamma verkopen ook design. In mijn optiek krijgt een item het label ‘design’ als er echt over is nagedacht. Een meubel is ontworpen, getekend, optimale vormen zijn berekend. De verhoudingen kloppen. Design bij CILO is kwaliteitsdesign. Dat zit ’m in de vormgeving, afwerking, mate van exclusiviteit en duurzaamheid. En natuurlijk in de creatie. Het zijn de bijzondere vormen die iets met je doen. Het moet je verwonderen. ‘Kunstdesign’, zo zou je het design bij CILO ook wel kunnen noemen.” 

DE DYNAMIEK VAN DESIGN
“In het begin stond het promoten van klassieke designs en designers centraal. Le Corbusier, Rietveld, Charles en Ray Eames. Ontwerpen van hun hand verdwijnen nooit. Hooguit zie je een golfbeweging in populariteit. Maar CILO is en blijft een winkel, geen museum. We willen een platform bieden voor nieuwe ontwikkelingen en een autoriteit zijn op het gebied van design. Wel met een lage drempel, een winkel waar mensen met plezier binnenlopen.”

cilo pandcilocilo-winkel

EEN BEGRIP
“We zijn gestart in een oude fabrieksruimte en de toren waardoor je naar binnenkomt. Met een klein team hebben we gezocht naar een goede winkelvorm, waarbij omgaan met klanten bovenaan stond. In het begin kwamen er veel nieuwsgierige bezoekers die de winkel een keer wilden zien. Inmiddels zijn we een begrip in Nederland, met een grote schare vaste klanten, de ‘vrienden van CILO’. En mooi om te zien dat klanten van het eerste uur weer gaan verhuizen en ons wederom opzoeken. Dan drinken we een kop koffi e of een glas wijn en gaan we samen weer aan de slag.”

MIJN WERK
“Het inrichten van 5.000 vierkante meter met designmeubelen was destijds een enorme logistieke en creatieve operatie.  Daardoor voelde ik mij vanaf het begin enorm betrokken bij dit bedrijf. CILO voelt als ‘mijn winkel’. 15 jaar geleden kreeg ik de leiding over de dagelijkse gang van zaken. Het gastheerschap past me goed. Maar zeker ook het begeleiden van een team jonge mensen, ze zien groeien als mens en in hun werk, vind ik fantastisch. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik ben een mensenmens. Ik houd van mensen om me heen en helemaal als ze dezelfde passie hebben als ik: deze hemel die CILO  heet.”

COLLECTION OF INTERIOR AND LIFESTYLE ORIGINALS
De letters CILO staan voor Collection of Interior and Lifestyle Originals. Als je de naam hardop uitspreekt, hoor je ‘cielo’; ‘hemel’ in het Italiaans. En: een ‘silo’ is een opslagplaats voor goederen. Al deze betekenissen wijzen op een bijzondere winkel, waar liefhebbers van design hun hart kunnen ophalen. Want bij CILO vindt u vele internationale topcollecties op het gebied van meubelen, verlichting, accessoires, stoffen, vloeren, kunst en audio. De ‘hemel’ voor mensen die houden van design.

MEEDENKEN EN INSPIREREN
Natuurlijk kunt u naar hartenlust bij CILO winkelen. Ons team van interieurontwerpers staat voor u klaar met advies en geeft graag antwoord op uw vragen. We ontwikkelen ook totaalplannen. Een interieur- en/of verlichtingsplan, advies over styling, kleuren, materialen, vloeren, audio: we kunnen alles voor u invullen, uiteraard uitgaande van uw persoonlijke wensen.

WIJ DENKEN MEE
Service staat hoog in het vaandel bij CILO. Het is richtinggevend bij alles wat we doen. Het inspelen op de wensen van onze opdrachtgevers zien we als een belangrijke bijdrage aan de ‘kwaliteit van leven’. Graag enthousiasmeren wij u met onze passie voor ons vak.

interieuradvies-cilocilo-teamcilo-cadeau

ONS TEAM

Enthousiast en deskundig: ons team telt uitsluitend experts op het gebied van interieur en lifestyle. Zij begeleiden u graag bij het creëren van uw persoonlijke woonomgeving. Daarbij verplaatsen zij zich in uw stijl en smaak, zodat zij uw (totaal)inrichting tot een succes kunnen maken. U krijgt een vast aanspreekpunt in de vorm van een eigen adviseur. Hij of zij inventariseert uw wensen en vertaalt die in creatieve voorstellen. Dat kan op basis van een tekening van uw woonsituatie, maar uw persoonlijke adviseur komt ook graag bij u thuis kijken voor een optimaal advies.

ALLES IN EEN HAND
Ook voor een complete verbouwing of nieuwbouw bent u bij ons aan het juiste adres. Wij onderhouden goede relaties met architecten. Met deze zorgvuldig geselecteerde partners kunnen wij uw plannen van A tot Z begeleiden. Zo houdt u het complete traject in één hand en verliest u geen kostbare tijd met zaken die feitelijk het vak zijn van de professional.

INSPIRERENDE WERKPLEK
Een inspirerende werkplek geeft zichtbare impulsen aan kwaliteit en productiviteit. Steeds meer  ondernemingen vragen CILO dan ook om persoonlijke en functionele werkplekken te realiseren, die passen bij de identiteit van het bedrijf. Natuurlijk ergonomisch verantwoord, maar altijd met een eigen gezicht.

OOK DAT BIJZONDERE CADEAU
Ook voor een verrassend cadeau of een boek over architectuur of interieurdesign kunt u bij ons terecht. Onze gastvrouw pakt het graag stijlvol voor u in. Ook kunt u bij haar terecht met vragen. Of voor een kop koffie.