MDF Italia

MDF ITALIA DESIGN MEUBELS

MDF Italia staat voor eenvoud, innovatie en dynamisch

De MDF Italia meubels kenmerken zich door de kunst van het weglaten van overbodige details en de intensieve zoektocht naar eenvoud. De combinatie van deze twee heeft geresulteerd in een collectie die visueel prachtig oogt en daarnaast uitermate functioneel in gebruik is, met een minimalistisch design. MDF Italia ontwerpt de producten door zich te verplaatsen in de woonruimtes van de klanten en deze te respecteren. De design meubels van MDF Italia moeten een aanvulling zijn op deze woonruimte, en niet overheersend zijn. Het hoofdkantoor van de topmerk is gevestigd in Milaan. MDF Italia is leidend in diverse landen, en daarmee een van de bekendste Italiaanse design merken.

Eindeloze mogelijkheden voor uw interieur

Met de MDF Italia Flow zijn de mogelijkheden eindeloos! De uitgebreide collectie eetkamerstoelen biedt een oplossing dat perfect aansluit bij elk interieur, door de ruime keuze uit kuipvormen, kleuren, onderstellen en materialen. De Flow is ontworpen voor zowel thuis als op kantoor, en buiten als binnen prima geschikt. Een veelzijdige MDF Italia stoel met houten onderstel staat prachtig bij de eettafel, of als decoratie elders in uw woning. Functioneel voor een werkplek/op kantoor is de uitvoering met wielen, hierdoor eenvoudig te verplaatsen binnen de ruimte. De design stoel van MDF Italia is zelfs verkrijgbaar als barkruk, bijzonder stijlvol bij een prachtige bartafel! Het unieke kastensysteem MDF Italia Inmotion is geheel naar uw persoonlijke (woon)wens samen te stellen. De naam van de kast ‘Inmotion’ is te danken aan het flexibele systeem. Net zoals bij de MDF Italia Minima zijn de mogelijkheden van deze kast eindeloos, en lijkt deze hierdoor constant ‘in beweging’ te zijn.

MDF Italia meubels van uitstekende kwaliteit

MDF Italia is in 1992 opgericht door ontwerper Bruna Fattorini. MDF Italia heeft zich altijd sterk vastgehouden aan hun filosofie: producten creëren van een ogenschijnlijke eenvoud, maar zeer innovatief. Het Italiaanse design merk weet op subtiele wijze efficiency en kwaliteit met elkaar te verbinden. De gebruikte materialen en kleuren zijn helder en verfrissend. De collectie van MDF Italia meubelen wordt gekenmerkt door veelvuldig gebruik van aluminium in combinatie met wit en af en toe een accentkleur. Een succesfactor die van MDF Italia één van de meest innovatieve producenten van hoogwaardige design meubels maakt.

MDF Italia is bekroond met diverse awards

MDF Italia is vooral bekend geworden met de MDF Italia Lim: een serie design tafels met talloze mogelijkheden. De laatste jaren werd het design label bekroond met onder meer de ELLE Decoration Internationaal Design Award en de Wallpaper Design Awards voor het ingenieuze kastensysteem MDF Italia Random. Deze kast, met een ogenschijnlijk willekeurige indeling en een speels uiterlijk, heeft inmiddels vele harten veroverd. Deze MDF Italia wandkast is een waar kunstwerk aan de wand! Tevens werd MDF Italia voor diverse design meubels bekroond met de Interior Innovation Award.

In samenwerking met top designers

Eenvoud en het streven naar vernieuwing kenmerken de creativiteit van MDF Italia ontwerper Bruno Fattorini en zijn succesvolle collectie. Hij werkt hierbij sinds een aantal jaren intensief samen met gerenommeerde ontwerpers als Xavier Lust, Francesco Bettoni en James Irvine voor het ontwerp en de productie van de meubelen van het Italiaanse design merk MDF Italia.

MDF Italia bij CILO!

Bij CILO vindt u de prachtige collectie design meubels van MDF Italia. Diverse kasten, stoelen en banken en andere meubels bestelt u eenvoudig online. Of bezoek CILO en bewonder de complete collectie in onze design winkel. Onze interieur experts staan voor u klaar en leiden u graag rond in onze designzaak. Ook voor interieuradvies op maat voor design meubelen van MDF Italia bent u bij CILO aan het juiste adres!