Knoll

knoll collectie knoll barcelona chair

> Knoll fauteuil Barcelona is een van de meest bekende objecten van de laatste eeuw. Barcelona is een icoon en heeft een moderne uitstraling. Fauteuil Barcelona is een eerbetoon aan de samenwerking tussen design en vakmanschap. Knoll Barcelona is alleen verkrijgbaar in leer. 

Knoll Bertoia Diamond

> De Knoll Bertoia serie is ontworpen door gerenommeerd designer Harry Bertoia in 1952. Deze designklassiekers  bestaan uit de Bird chair, Diamond chair en de Side chair. Het gebruik van stalen staven, die gebogen en gelast werden,  was de favoriete techniek van Harry Bertoia. Door gebruik te maken van deze techniek ontstonden er een soort luchtige sculpturen.

cilo contact Knoll collectie cilo merken Knoll collectie Knoll Saarinen Table

> Eettafel Saarinen van Knoll  is ontworpen door Eero Saarinen in 1957. Een eettafel met vier poten elimineren, dat was het doel van Eero Saarinen. De invloeden van zijn vroegere opleiding als beeldhouwer zijn goed terug te zien in de Saarinen eettafel. Ronde elegante vormen gecombineerd met rijke materialen, zoals marmer, kenmerken deze designtafel. 

cilo interieur ontwerp Design acties Wassily chair van Knoll

> Designklassieker Wassily chair van Knoll is ontworpen door Marcel Breuer in 1925. Breuer liet zich inspireren door het frame van een fiets. Zijn interesse in de productie van de tweewieler ontstond door een vriend die architect was en hem meer vertelden over de buigtechniek van staal. Breuer was, in de tijd dat de Wassily chair uitkwam, de eerste die een fauteuil creëerde met gebogen staal.

designer Eero Saarinen ontdek cilo Bertoia Bird Chair Knoll

Knoll

Knoll Design

Knoll staat voor modern design. De kracht van design inspireert men om het beste uit zichzelf te halen. Knoll staat internationaal bekend voor het ontwerpen van woon- en werkruimte dat inspireert. Vandaag de dag kenmerkt Knoll zich door de overgave aan duurzaam design. Hiermee hebben zij een unieke portfolio opgebouwd dat aansluit bij uw behoeften. 

Onderzoek

Door onderzoek en ervaring wereldwijd, stelt Knoll normen in het oplossen van praktische behoeften op de werkplek. Van het inrichten van persoonlijke werkruimten tot architectonische gebouwen, Knoll biedt ondersteuning aan de dynamische activiteiten die hedendaags op kantoor plaats vindt.

Wereldwijd

Knoll is over de hele wereld actief met het sales en design team. Knoll is constant op zoek naar de expertise en inzichten van designers die multiculturele perspectieven laten zien. Knoll heeft dealers in meer dan 50 landen en daar is CILO er één van. Kom naar CILO als dealer van het exclusieve merk Knoll.