Dutch Originals

complete dutch originals dutch-originals 412

> De Gispen fauteuil 412 is het bekendste ontwerp uit de Gispen collectie. Het originele ontwerp dateert uit 1934. Sinds die tijd is de fauteuil ruim veertig jaar in productie geweest. De 412 van Dutch Originals blijft door zijn moderne en strakke vormgeving nog steeds zeer populair. Mede door zijn fijne zitcomfort. De Gispen 412 bestaat uit een tweedelig frame van handmatig gebogen, verchroomde stalen buizen.

Dutch originals 101

>De Gispen 101 van Dutch Originals, ontworpen door Willem Hendrik Gispen in 1931, is een designklassieker met een moderne uitstraling. Het ontwerp van de  101 eetkamerstoel is tijdloos en past hierdoor in ieder interieur. De stoel kan uitgevoerd worden in geselecteerde stof en leer soorten.

Meer informatie aanvragen Dutch originals ontwerper design acties Dutch originals sidetable Ontdek de winkel Dutch originals 405

> Fauteuil 405 van Gispen is een klassiek ontwerp van Willem Hendik Gispen. Deze Nederlandse designklassieker kenmerkt zich door zijn tijdloze en minimalistische uitstraling. Het frame is vervaardigd uit een tweedelig verchroomd stalen frame. Kenmerkend zijn de bakelieten armleggers. 

Dutch originals 441

> Gispen 2,5-zitsbank 441 van Dutch Originals is een ontwerp van W.H. Gispen. Het frame van deze bank is hoogglans chroom. Het zitgedeelte en de rugleuning zijn vervaardigd uit Nosagveren. Als u kiest voor stoffering dan is de bies standaard zwart kunstleer. Indien u kies voor een lederen bekleding dan heeft de bank standaard een doorgestikte naad. Optioneel is de bies verkrijgbaar in een andere stof- of leersoort.

Interieurontwerp allle merken Dutch originals GS 425

> Gispen 425 bijzettafel neemt weinig ruimte in, maar biedt door het dubbele tafelblad extra veel opbergmogelijkheden. Het mooie hoogglans chroom frame staat door de gekruiste vorm stevig op de grond. Het dubbele tafelblad is gemaakt van helder glas. Deze combinatie van chroom en glas zorgt voor een modern en elegant uiterlijk.

Dutch Originals

Dutch Originals design klassiekers

Gispen was één van de meest succesvolle Nederlandse industrieel ontwerpers. De ontwerpen worden gekenmerkt door eenvoud in combinatie met een hoog zitcomfort. Na de succesvolle herintroductie van de Gispen Classics door de gebroeders van der Stroom, zijn er meerdere ontwerpen uit de tijd van het Nederlandse modernisme opnieuw in productie genomen. Al deze ontwerpen zijn net als Gispen de Dutch Originals genoemd; designklassieker waar opnieuw leven in wordt geblazen.

Collectie

Het begon met de reproductie van de stalen buismeubelen van Gispen. Dit meubilair was erg succesvol na de Tweede wereldoorlog, en nu hebben de klassieke meubels een terugkeer gemaakt. Nog steeds met de hand gemaakt, maar met de kennis en kunde van nu. Daarnaast hebben ontwerpers zoals Wim Rietveld en Jan des Bouvrie speciale ontwerpen gemaakt voor Dutch Originals. Deze zijn gebaseerd op de stalen buisconstructies van Gispen. Bij de collectie staan functionaliteit, elegantie en zitcomfort centraal.