Designers

Scholten & Baijings voor Royal Leerdam Crystal

Voor Royal Leerdam Crystal ontwierp het duo schalen, kannen en vazen van transparant roze kristal. Dit elegante servies met de naam Table Glass kreeg vervolgens een witte laklaag waaruit met een diamantboor minimale geometrische vormen werden geslepen. Iedere design liefhebber met een oog voor detail ziet de intensiteit van de kleuren, de perfecte rondingen en prachtige decoraties van het geblazen kristal. U vindt op de website van het Zuiderzeemuseum meer informatie over deze prachtige collectie.

Scholten & Baijings voor Gelderland

Scholten & Baijings maken niet alleen prachtige kristal stukken, maar ook eigentijdse meubelen. Voor het Oer-Hollandse designmerk Gelderland ontwierpen ze onder meer Gelderland bank 6900 en de exclusief voor CILO ontworpen bank 7460 MOVA.

Het werk van Scholten & Baijings in musea

Het werk van Scholten & Baijings is opgenomen in de vaste collecties van het Centraal Museum in Utrecht, het Stedelijk Museum in Amsterdam en in het Nederlands Textiel Museum in Tilburg. In 2008 kocht het Zuiderzeemuseum de collectie Woven Willow, Conversation pieces for the table. Deze collectie is geïnspireerd op het klassieke ambacht van vlechten met wilgentenen.

Design meubelen van Scholten & Baijings bij CILO

Bij CILO vindt u de prachtige meubelontwerpen van Scholten & Baijings voor het design merk Gelderland. Met onder meer de speciaal voor CILO ontworpen bank 7460 MOVA.