Hee Welling

De Deense designer Hee Welling (1974) startte in 1992 zijn designstudie aan de Art School in Denemarken, waarna hij Architectuur en Meubilair Design studeerde aan de Deense Design School. Nadat Hee Welling in 2003 afstudeerde, opende hij hetzelfde jaar nog zijn Design Studio: Hee Welling Design.

De stijl van Hee Welling

Vorm, functie en omgeving spelen in Hee Welling’s werk een grote rol. De ontwerpen tonen zijn Scandinavische afkomst en de design traditie die daar heerst. Dit is met name terug te zien aan zijn simplistische, functionele en verfijnde designs.

Rolf Hay - HAY

Sinds de oprichting van zijn eigen studio werkt Hee Welling samen met verschillende design organisaties. Zo ook met het jonge design bedrijf HAY van Rolf Hay, waar we Hee Welling voornamelijk van kennen. De samenwerking tussen Hee Welling en Rolf Hay is uitgemond in vele bekende designs. Zo heeft Hee Welling, volgens Rolf Hay, een plek in de geschiedenis verdiend met zijn Hee Chair voor HAY in 2004.

Hee Welling heeft in 2012 een nieuwe collectie ontworpen voor HAY, About A. Ook bij deze collectie zijn de Scandinavische roots van hem goed terug te zien in de designs. Bij CILO vindt u de prachtige simplistische en functionele ontwerpen van designer Hee Welling voor HAY. Waaronder de About A Chair en About a Stool collectie.