Cassina

Cassina complete collectie Cassina met

> De Cassina bank Met is een elegante, comfortabele bank met volop mogelijkheden. Ontworpen door topontwerper Piero Lissoni (1956), de designer studeerde Bouwkunde aan de Technische Hogeschool van Milaan. De strakke vormgeving is kenmerkend voor de Italiaanse designer, evenals de liefde voor architectuur.

Cassina P22

> Cassina wilde met P22 een klassieke fauteuil neerzetten waarin moderne invloeden zijn verwerkt. Designer Patrick Norquet kwam met een traditioneel ontwerp voor een lounge leunstoel, die zich onderscheidt door zijn comfort. Een modern eerbetoon aan klassieke vormen. De combinatie van materialen geeft een hedendaagse draai aan de Fauteuil P22.

Meer informatie aanvragen Interieurontwerp Cassina Utrecht

> De Rietveld Utrecht stoel (1935) van Cassina heeft armleuningen die overgaan in de voorpoten. Achterpoten ontbreken volledig. In plaats daarvan rust de utrecht stoel op de zitting en rugleuning. Rietveld is voornamelijk bekend om zijn houten stoelen, zoals de ZigZag en de Rood-blauwe stoel. De Rietveld Utrecht heeft de herkenbare strakke vorm zoals we van Rietveld gewend zijn. 

Bank LC3

> De Cassina LC serie is ontworpen door Le Corbusier. Kleur, vorm en materie staat centraal bij de Cassina. In het originele ontwerp was de LC serie uitgevoerd met een frame van verchroomd staal met een zwart lederen bekleding. De mogelijkheden zijn nu uitgebreid. Een must have voor iedere design liefhebber die houdt van een strak en modern design.

Cassina ontwerper Relaxfauteuil LC4 Cassina Alle merken Cassina red and blue Cassina design acties Cassina Maralunga

> Maralunga van Cassina, ontworpen door Vico Magistretti in  1973, kenmerkt zich door zijn uitgesproken tijdloze uitstraling. Magistretti . In 1948 ontving hij zijn eerste erkenning, de Gran Premio tijdens de 8e Triennale. Maralunga is een van de beroemdste design sofa's en is dan ook opgenomen door het New Yorkse Museum of Modern Art. 

Cassina

Cassina design meubels

Cassina staat al decennia lang bekend om zijn toonaangevende design meubelen en uitzonderlijke kwaliteit. Cassina is een vooruitstrevende ontwerper en fabrikant van originele, hedendaagse meubelen. Cassina design meubelen staan voor klasse, tijdloosheid en elegantie. De collectie bestaat uit onder meer stoelen, fauteuils, banken en tafels. Bij de productie maakt Cassina gebruik van hoogwaardig hout en leder van de allerhoogste kwaliteit. Het design merk combineert industriële technologie met vakmanschap wat resulteert in een design collectie meubelen van het allerhoogste niveau. 

Top designers

Cassina heeft in het verleden gewerkt met gerenommeerde ontwerpers als Le Corbusier, Frank Lloyd Wright en Gerrit Rietveld. Uit deze samenwerking zijn designklassiekers als de Zig Zag stoel, de Red and Blue stoel en de Cassina LC-serie ontstaan. Tot het portfolio behoren ook design meubelen van hedendaagse ontwerpers als Mario Bellini, Rodolfo Dordoni, Philippe Starck en Jean Marie Massaud. Hun creatieve inslag uit zich in prachtige, tijdloze en kwalitatief hoogstaande meubelcollectie. 

Historie

Cassina werd in 1927 opgericht door Umberto Cassina in het Italiaanse dorp Meda, momenteel hét centrum voor Italiaans design. Cassina opende hier een atelier met hoofdzakelijk naaitafels. Later werd het assortiment uitgebreid met onder meer zitmeubelen en kasten. Gedurende de jaren ’50 introduceerde Cassina industrieel design in Italië. Gedurende de gehele geschiedenis van Cassina stond vakmanschap en kwaliteit centraal. De collectie is nu een combinatie van industriële technologie met ambachtelijke productie. 

De interieur experts van CILO staan voor u klaar. Zij kunnen u deskundig advies geven met behulp van 3d-tekeningen over de inrichting van uw woonruimte.